Vuoden 2016 loka-joulukuu meni sairastellen kaikki liikkeellä olevat pikkupöpöt ja eri influenssat. Sairaslomapäiviä kertyi aivan liikaa. Vielä tammikuun ja vuoden vaihtuessa olotila oli puolikuntoinen. Muutamat työkaverit haastoi kaverikseen osallistumaan toukokuussa naisten 10. lle, ilmoittauduimme ja päätimme aloittaa kevyen valmentautumisenkin, sen ohessa heräsin ajatukseen, että hei nyt voisi olla se hetki jolloin oikeasti teen parannuksen myös oman terveyteni eteen kuten lupasin itselleni kun makasin sairaana jouluaattona. Joten mieheni pohtiessa Tomi Kokon luennon jälkeen ääneen asioita, minä ennätin ilmoittautua #LIFW haasteeseen. Eka viikko on suoritettu mallikkaasti ja viimeiset treenit tuntui jo helpommilta kuin alkuviikosta. Ruokavalio on aluksi hyvin rajoitettu ei viljoja, perunaa, riisiä ym, ei maitotuotteita, ja hedelmiäkin rajoitetusta. Sokerittomuus ei ole pulma olen ennenkin selvinnyt siitä helposti, mutta täytyy myöntää, että eniten kaipaan ehkä juuri hedelmiä ja  valkohomejuustoa:)  No olen jo jonkin verran kokeillut erilaisia raaka ym leivonnaisia ja viikonloppuna lapset saa lauantai pussinsa, niin oli pakko keksiä jotain herkkua myös itselleni kun muu perhe mm herkutteli pitsalla.

Sain aikaan ruman, mutta maistuvan kakun, en sitä yksin saanut syödä, joten reseptiä on kehiteltävä... Olkoon kakun nimi vaikka lankeemus kun siinä on niitä hedelmiä.  Soseutin  ja sekoitin kaikki aineet sauvasekoittimella: 5 taatelia, 1 limesitruunan mehu, banaani ja 1 tl kanelia, 0,5 tl vaniljajauhetta ( ei sokeria) , n 0,5 tl leivinjauhetta, 2 kananmunaa, n 2 rkl raakakaakaota. Uuniin 200 astetta ja n 20 min . Päälle tein kookosmaidosta ja raakakaakaosta vaahdon.

image.jpg

Pojat ja mies saivat pitsaa, voi aurajuusto kaipaan sinua! Minä tein oman pohjassa 50 g mantelijauhoja, 1 muna, hiukan vettä, 1,5 rkl oliiviöljyä. Päälle pesto 2 rkl oliiviöljyä yksi valkosipulinkynsi, reilusti basilikaa ja 40 g pinjansiemeniä. Peston pyöräytin sauvasekoittimella, pohja meni ihan vain lusikalla pyöritellen. Uuniin 190 astetta ja 12 min. Ja kylmäsavulohen ja tomaatin kanssa maistui, vaikkei kyllä pitsalle ole haastajaksi.

image.jpg

Alkuviikon eväätkin olisi purkitettuna, jauhelihaa ( luomu) kolmea eri kaalia, voita, tomaattia ja mukaan lähtee siemennäkkäriä, johon kovasti olen ihastunut, kiitos Redrose ohjeesta!

image.jpg