Wiiwuska saapui maailman valloitukselta puolisonsa kanssa, ja poikkesivat pikaisesti kahvilla, ennen pitkää ajomatkaa kotiin. Sopivasti edellisenä päivänä Sly-paketti tuli, joten tarjottavat olivat selvillä. Kokeilin Ambrosia-kakkua, ensikerralla kostutan reilummin ja taidan tehdä rengasvuokaan. Kakku jäi kuivaksi, mutta ei huolta mieheni tykästyi kovasti. Itse tykkään myös sitrushedelmistä, joten tulee varmasti tehtyä toistenkin. Kiitos ohjeesta parilleni Kauralle! Ihanasti Kaura.  oli jokaisen reseptiin lisännyt myös omia ajatuksia, arvostan isosti,  tässä se meni näin" Klassikkoleivonnainen lapsuusajoilta, tänä päivänä harvemmin nähtävillä. Ihana kesäleivontaresepti, ja paranee vetäytyessään."

image.jpg

3 kananmunaa ja 1,5 dl sokeria vatkataan vaahdoksi, 100g sulatettua voita ja 1/2 appelsiinin raastettu kuori lisätään muna sokeri vaahtoon pyörövatkaimella hellästi. 3,5 dl vaaleaa gluteiinitontajauhoseost ja 1 tl leivinjauhetta sekoitetaan keskenään ja lisätään muiden joukkoon pyörövatkaimella nostellen ja kahdessa osassa siivilän läpi. Uuniin halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan ja paistetaan 35 min. Annetaan jäähtyä vuuassa, jäähtyneen kakun päälle 2 rkl appelsiinimehua ( minun olisi pitänyt laittaa reilummin) kuorrutetaan kakku. Kuorrutteeseen 1 prk maustamatonta tuorejuustoa, 1/2 appelsiinin mehu ja kuoriraaste, 1 tl vaniljasokeria,1 rkl tomusokeria sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään päälle. Annetaan vetäytyä seuraavaan päivään.