Tiesittekös, että loppiainen ei ole ns toimistotyöaikaa noudattaville vain pelkkä ylimääräinen pyjamapäivä, vaan silloin on kuninkaallisia liikenteessä? Pohjimmaltaan kyse on kolmesta itämaan tietäjästä kuninkaista , jotka toivat lahjoja Jeesus-vauvalle.

Muualla on hauskoja perinteitä mm leipomusten osalta. Vinkkiähän etsintöihin internetin ihmemaahan sain Namihiireltä, kiitos. Eli Ranskassa on oma kuninkaankakku, siihen liittyy myös hauska leikki jolloin seurueen nuorin saa ruokapöydän alta osoittaa minkä palan kakkua kukin saa. Leivonnaisestaan piilotetun esineen (meillä kahvipavun ) löytänyt kruunataan  kuninkaaksi/ kuningattareksi. No tänä vuonna testailtiin ja makusteltiin mitä raaka-aineista voi/ lehtitaikina, marsipaani, kananmuna, tomusokeri ja kahvipapu syntyy, vaatii vielä harjoittelua, mutta perhe oli sitä mieltä, että tehdään toistekin. Ei varmaan tartte sanoa, että minä en saanut kahvipapua ja kruunua jolloin olisin saanut päivän käskyttää alamaisiani. Onneksi löysin tiedon, jonka mukaan kakku tarjoillaan shamppanjan kanssa, niin ei edes hirveästi harmittanut. Joten oli tehtävä myös toinen  yritys...( josko saisi poikien huoneet siistiytymään ja hartiahieronnan) image.jpgNo kokeilin Kuningas Kustaan pullaa, epäilin kovasti sillä hiiva laitettiin kylmään kermaan ja ei ollenkaan kardemummaa, no perhe tykkäsi, ja yllätyin ( koulussa on opetettu väärin hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen hiukan sokeria niin onnistuu, voiko tässä enää luottaa koulun tarjoamaan materiaaliin) "pullat" / kakku nousi. Idea sama kuin kuninkaan kakussa, se joka saa kahvipavun niin kruunataan kuninkaalliseksi ja saa päättää alamaistensa tekemisestä auts  ei taaskaan kahvipapua ei kruunua:( yritin vielä vähän huijataan luottaen Sly onneen ja käytin edelliseltä kierrokselta saamiani formuja  pikkupullien tekoon.

image.jpgNo eihän siinä muu auttanut kun suostua kuninkaiden käskytettäväksi olivat muuten tosi armollisia, mutta nöyryyttivät jälleen muistipelissä. Lämmin kiitos kruunuista Namihiirelle ja myös aivan uudesta loppiaisperinteestä joka meille syntyi.image.jpg