image.jpg

Sain salaiselta leivontaystävältäni reseptejä itsetehtyyn kosmetiikkaan, ikänä en aiemmin ole tehnyt, mutta nyt kokeilin ja taidan tehdä toistekin. Haastetta oli mehiläisvahaa saamiseksi, mutta kuinka ollakaan ihan lähettyviltä löytyi paikka, mistä sitä sain eli Pieni Tuoksukauppa, oih sieltä sai myös ihania pikku purnukoita, purkkifriikille:) Salaiselle leivontaystävälleni lämmin kiitos myös, 19.11 8-vuotta täyttäneen miehen alun puolesta, nappivalintalahjaksi! Turtles-kortit löytyi sankarin paketista, ja niillä on jo pelattu, reilusti myös pikkuveli on päässyt mukaan.

image.jpgJa sitä kosmetiikkaa sain ohjeet suklaahuulirasvaan, jalkarasvaan sekä voidepaloihin/hierontapaloihin. Ja niitähän oli kokeiltava. Tekeminen oli helppoa ja hauskaa. Illalla voidepalalla poikia hieroin ja vaikutti todella hyvältä kuiville läiskille. Huulirasvaa testasin itse ja toimi hyvin myös suklaahimon torjunnassa, kummityttö sai oman purkin mukaan kun poikkesi. Jalkarasvan testasin myös ja vaikuttaa oikein mainiolta. 

Huulirasva 5g suklaata ( käytin jauheena), 10g mehiläisvahaa, 5g kaakaovoita, 2 rkl oliiviöljyä ( 5 tippaa eteeristä öljyä) kaikki muut paitsi eteerinenöljy sulatetaan kuumassa vesihauteessa ja kun on hieman jäähtynyt lisätään eteerinen öljy.

jJalkavoide

15 g mehiläisvahaa, 15 g kaakaovoita, 50g kookosöljyä, 30 ml manteliöljyä, 60 ml nestettä (huoneenlämpöistä) 5 ml eukalyptuksen eteeristäöljyä ja 2,5 ml piparminttuöljyä. Rasvat taas sulatellaan miedolla lämmöllä, lisätään neste ja sekoitellaan ja lisätään eteeriset öljyt.

Voidepalat

1/3 vahaa

1/3  öljyä ( käytin osan kookosöljyä osan manteliöljyä)

1/3 kaakaovoita

eteeristäöljyä

sulatetaan vesihauteessa, hieman jäähtyneeseen lisätään eteeristä öljyä, kaadetaan muotteihin. Meinasi tulla pulma mihin, kunnes tajusin, että formuihin:)

kaakaovoin hinta saattaa kaupassa mietityttää, mutta on todella riittoisaa, sain pariltani 150g pussin ja vielä on jäljellä ja siitä on saatu tehtyä raakasuklaata ja kosmetiikkaa. Suuret kiitokset parilleni ihanasta paketista vielä kerran!

image.jpg

detoxia takana kohta ensimmäinen viikko. Vihreää teetä kuluu, jooga on kivaa. Ns kiellettyjen listalla on lisätty sokeri, einekset, vehnäjauho ja puolivalmisteet. Ei siis myöskään juustoa tai voita:( saati sitten suklaata. Haskaa on ollut kokeilla erilaisia kasvisruokia, ja smoothieta, ja omaa makumaailmaa laajentaa.