image.jpg

Sain heinäkuun Sly-paketista reseptin mustikkakukkoon. Parini kertoi sen olleen hänen lapsuuden herkkua, itse tunnustan etten ole ikänä syönyt, tai tehnyt joten olihan sitä kokeiltava.  Parini oli huolehtinut myös siitä, että paketista löytyi perunajauhoja ja kahdessa edellisessa paketissa oli tullut ruisjauhoja ja sokeria sekä leivinjauhetta. Ainoa ns kaupasta ostettava oli voi. Mustikoita löytyi jo pakkasesta valmiina.  Ohjeen parini oli löytäntyt Valion sivuilta ja siellä sanotaan näin:

"Mustikkakukko on suomalainen perinneruoka ja herkullinen jälkiruoka, jota kutsutaan myös rättänäksi. Tarjoile lämpimänä kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa."

200g voita                           

3/4 dl sokeria

3 1/4 dl ruisjauhoja

3/4 tl leivinjauhetta

voi ja sokeri vaahdoksi lisätään ruisjauho-leivinjauheseos

taputellaan n 18-20 cm halkasialtaan olevaan vuokaan pohjalle ja reunoille 2/3 ja lopusta ns kansi.

täytteeksi 8 dl mustikoita, 1 dl sokeria ja 1/2 dl perunajauhoja. Paistetetaan uunissa 200 astetta ja 40 min.